Krakær Camping anno 1965

Krakær Camping – Danmarks første campingplads med egen swimmingpool

Opvarmet pool, brede asfalterede veje, varmt og koldt vand og cafeteria med servering af grillstegte kyllinger og mælkedrikke, var blandt bekvemmelighederne da campingpladsen åbnede i maj 1965.

Pladsen var delt op i 6 sektioner med i alt 160 standpladser til både telte og campingvogne eller plads til i alt 500 gæster.

Da Krakær Camping åbnede for første gang i maj 1965 med officiel standerhejsning, var det med pomt og pragt. Pladsen var en af landets smukkeste og mest luksuriøse campingpladser og den første med egen swimmingpool.

Pool Luftfoto
”I toiletbygningen er der, foruden herre- og damerum med toiletter, haandvaske, brusebade og shaverstik, et køkken med 6 gasblus og opvaskebord med varmt vand. Gasforbruget betales i sparebøsserne efter behag. Et andet rum er beregnet til klatvask og haarvask, her er også kumme med varmt og koldt vand. Her findes også to haartørrehjelme…..”
Toiletbygningen var en historie for sig selv. Der var tale om revolutionerende nytænkning. Her et uddrag fra en brochure fra 1965:

De to ejere, forretningsfører P. Guldstad og slagtermester J.E. Christiansen, havde sammen investeret 1. mio. kr. i campingpladsen, som gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne var blandt de populæreste campingpladser i landet.

Især vintercamping var i 60’erne og begyndelsen af 70’erne meget populært. Flere vintre i træk måtte Krakær Camping melde ’alt udsolgt’ til de mange vintercampister.

”Det er simpelthen saa pragtfuldt, at det ikke kan beskrives. Vi elsker at komme her, og det samme siger vores naboer og genboer. Vi oplever et stort fællesskab midt i det travle og pulserende hverdagsliv”.
(Gunner Jensen, vaskeriassistent. 1966)

Se flere billeder og læs avisartiklerne fra dengang:
http://galleri.krakaer.dk/#0.0

Skriv et svar