Solbærsnaps

Solbærsnaps

Solbærsnapsen som har stået i nogle dage

Der findes mange slags kryddersnaps, men en af de mere søde som de fleste kan drikke er solbærsnaps, og herunder finder du opskriften.

Ingredienser:

350 gram friskplukkede solbær (må ikke være frosne)
175 gram sukker
0,5-0,6 liter snaps uden smag f.eks. Brøndumssnaps, vi bruger 0,6 liter snaps.
Du skal også bruge nogle patentglas eller flasker.
Da det er nemmer at arbejde med patentglas er det vores valg.
For at gør dem klar, vaskes de af som normalt, hvorefter vi tager en elkedel, koger noget vand og komme ca. 1 dl. af det kogende vand i glasset og lukker for det og ryster det for at steriliserer glasset. Vær forsigtig, for der kommer MEGET LET overtryk i glasset, så dampen let slipper ud ved låget når det rystes, og kan give forbrændinger.
Vil du ikke bruge kogt vand, kan atamon bruges, husk at skyld grundigt herefter.
Bærrene skylles, stilke og de dårlige bær fjernes, kom  det hele i et patentglas, luk det grundigt og stil det et sted hvor det ikke får direkte sollys, men hvor du kan holde øje med det. Da glasset skal vendes, specielt de første dage for at opløse sukkeret.
Der efter skal de stå mindst 3 måneder, men gerne helt frem til jul, inden bærrene filtreres fra.
Når du så har lavet dine glas, kan du med fordel de næste par måneder holde øje med reklamerne fra især Netto eller fakta, for de har hvert efter år et net magen til det som er vist herunder, som  du skal bruge når du filtrer bærrene fra.
Filter

Filter til solbærsnapsen